Nuoriso-osasto

Nuoriso-osaston toiminnan tarkoitus on kasvattaa vastuuntuntoisia ja turvallisuustietoisia nuoria sekä turvata palokunnan toiminnan jatkuvuus. Nuoriso-osastossa opitaan toimimaan yhdessä ja yksilönä erilaisissa haastavissa tehtävissä. Nuori saa täältä mukaansa hyvät eväät elämään ja ehkä jopa kipinän tulevalle työuralle!

Tällä hetkellä nuoriso- osasto koostuu noin 15 aktiivisesta nuoresta. Uusia 12-16 -vuotiaita otetaan mukaan tapauskohtaisesti nuoriso-osaston johtajan päätöksellä. Kun nuori täyttää 16 vuotta voi hän osallistua soveltuvin osin hälytysosaston harjoituksiin. Virallisesti hälytysosastoon liitytään 18-vuotiaana.

Harjoituksia pidetään kerran viikossa koulujen lukuvuosikalenterin mukaan, kesälomalla ja juhlapyhinä levätään. Harjoitukset ovat yleensä 1-2 tuntia aiheesta riippuen. Harjoituksissa nuoria kouluttaa ja valvoo kokenut kaarti nuoriso-osaston kouluttajia.

Kesäisin osallistutaan leireille, jossa nuoret voivat suorittaa palokunta-aiheisia kursseja, viettää vapaa-aikaa muiden palokuntanuorten kanssa ja mitellä taitoja erilaisissa kilpailuissa. Nuoret osallistuvat halukkuuden mukaan vuosittain järjestettävään Veikon Maljaan, joka on Palokuntanuorten kalustonkäsittelyn suomenmestaruuskilpailu.

Nuoret kisaavat harjoitusten puitteissa myös mm. yleisurheilu-, hiihto-, mato-onki- ja pilkkikilpailuissa.

Nuoriso-osasto ja kouluttajat järjestävät esittely- ja valistustilaisuuksia erilaisten tapahtumien yhteydessä mm. 112-päivä, Päivä Paloasemalla -tapahtuma. Jos olet kiinnostunut nuoriso-osaston toiminnasta, ota yhteyttä nuoriso-osaston johtajaan.